Вулканът Ибу на отдалечения индонезийски остров Халмахера изригна отново днес. Облакът пепел е

...
Вулканът Ибу на отдалечения индонезийски остров Халмахера изригна отново днес. Облакът пепел е
Коментари Харесай

Вулканът Ибу в Индонезия изригна отново

Вулканът Ибу на отдалечения индонезийски остров Халмахера изригна отново днес. Облакът пепел е достигнал височина от шест километра в небето, по информация на организацията по вулканология в страната. Издадено е предизвестие с червен код за авиационните управляващи с локални полети, предават от Reuters.

Стълбът пепел се движи на запад, показаха още от организацията, като прибавиха, че изригването е станало в 3 часа сутринта локално време. Те предлагат радиус от седем километра да бъде евакуиран.

Заради изригване на вулкана Руанг по-рано организацията повиши нивото на тревога до най-високото допустимо.

Припомняме още, поредицата от вулканични изригвания на Ибу този месец продължава. Местните управляващи забелязаха нарастване на вулканичната активност от април, което докара до евакуации на хора от седем близки села.

Активността на Ибу не е единствената за Индонезия напоследък. Държавата се намира на тихоокеанския " Огнен пръстен " и има 127 дейни вулкана.

Внезапни наводнения и поток от студена лава от планината Марапи, една от най-активните в провинция Западна Суматра, покриха няколко близки региона след проливния дъжд на 11 май. Поне 62 души починаха, до момента в който 10 души към момента са в неопределеност.

През последните седмици вулканът Руанг в Северен Сулавеси също изригна. Това до евакуацията на над 12 000 души на близкия остров.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР